210 7232379   
Γ. Σισίνη 8, Ιλίσια - Αθήνα, 115 28
    EnglishenEnglish
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα

Εργαστήριο κίνησης/χορού «Archery» με τον Tom Weksler [3-5/10/14]
3, 4, 5 Οκτωβρίου 2014
Παρασκευή 18:30- 20:30
Σάββατο 18:30- 21:30
Κυριακή 17:30- 20:30


Κόστος: 55 €
Εγγραφές: info@pilatesdance.gr | τηλ. 2107232379/6947602980

Χώρος διεξαγωγής: Modulor Dance Space, Γ. Σισίνη 8 Ιλίσια, ΤΚ. 115 28, info@pilatesdance.gr, τηλ./φαξ 2107232379, www.pilatesdance.gr

 

Περιγραφή εργαστηρίου:

Ο Τομ ασχολείται με την capoeira, τις πολεμικές τέχνες και τα ακροβατικά από πολύ μικρός. Αποφοίτησε το 2009 από το «Εργαστήριο για χορευτές και χορογράφους στην Χάιφα». Από το 2010 χορεύει με την ομάδα «Inbal Pinto and Avshallom Pollak» και έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις της ομάδας σε διάφορα φεστιβάλ και θέατρα σε όλον τον κόσμο. Φέτος θα συμμετάσχει στη νέα παραγωγή των ομάδων «Rootlessroot» και «Dot504» της Λίντας Καπετανέα και του Jozef Fruček. To εργαστήριο του Τom Archery έχει φιλοξενηθεί σε διάφορα studios, dojos (γιαπωνέζικος χώρος εξάσκησης) και σχολές στην Ολλανδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισραήλ και αλλού.

 

Links:

http://youtu.be/aPsoBM42_ek?list=UUYnSDuKWdyJWNNABli4hHlQ

http://youtu.be/yiDd3t5gEc4

 

Το εργαστήριο του Τομ αποτελείται από τρία σκέλη:

 

1- Προθέρμανση

Η ιδέα του Τομ για την προθέρμανση βασίζεται στην ανάγκη του χορευτή να συντονιστεί με μια καθαρή ποιότητα κίνησης πριν αρχίσει την εξάσκηση και την εφαρμογή. Η αλληλουχία κινήσεων που ακολουθεί και διδάσκει ο Τομ εμπνέεται από ιδέες της Chaya (Shadow) Yoga και ειδικά την τεχνική «Balakarma» και άλλες μορφές πολεμικών τεχνών. Η ώρα της προθέρμανσης εστιάζει στο άνοιγμα των ποδιών σε όλο το μήκος τους. Απαιτητικές πόζες μαζί με κυκλικές κινήσεις και σπιράλ, προσφέρουν καλύτερη επίγνωση του κάτω μέρους του σώματος. Αμέσως μετά ο Τομ θα μας εισάγει σε ένα είδος κίνησης που μένει στο πρώτο επίπεδο κοντά στο πάτωμα και βασίζεται στην απαλή χρήση των καρπών και του λαιμού ως μέσων στήριξης, δίνοντάς μας την αίσθηση του χώρου και την οργανική κατανόηση της φυσικής κίνησης.

 

2- Πάτωμα

Η τεχνική του Τομ στο πάτωμα λειτουργεί ως μηχανισμός «risk-management» (διαχείριση κινδύνων), που τελικά οδηγεί σε μια ελευθερία σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα απ’ ό,τι συνήθως. Ο Τομ θα μας εισάγει στις τεχνικές των πτώσεων, του ρολαρίσματος, της «κατάρρευσης», του «λιωσίματος», κ.ά., προσπαθώντας να μειώσει και να τελικά να εξαλείψει τις λανθασμένες κινήσεις που συνήθως αναφέρονται στον χορό, στον αθλητισμό και στις πολεμικές τέχνες ως «failure» («αποτυχία»). Η σειρά που ακολουθεί αποτελείται από απλές, σχεδόν «καθημερινές» κινήσεις, μαζί με πιο περίπλοκα ακροβατικά, χωρίς να τα διακρίνει σε σημαντικά και μη. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει μια μείξη επιρροών από το ζωικό βασίλειο, την Capoeira, το Tae Kwon Do, το Parkour και το Bboying (είδος break dance).

 

3- «Archery»

Η πρακτική «Archery» (σε ακριβή μετάφραση= τοξοβολία) είναι μια ειλικρινής απόπειρα του Τομ να δημιουργήσει ένα σύνολο κινήσεων που ακροβατούν ανάμεσα στη «μάχη» και στην ελεύθερη από χειρονομίες σωματική έκφραση. Αυτό το κομμάτι χρειάζεται συνήθως δύο και παραπάνω άτομα και περιλαμβάνει κυκλικές αλλά και κοφτές αντιδράσεις που οδηγούν σε ευρύτερη συνειδητοποίηση της κίνησης και στην ανάπτυξη «στρατηγικής» σκέψης. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν διαφορετικά είδη «παιχνιδιών», από τα πιο αυστηρά έως τα πιο ελεύθερα, που θα επιτρέψουν πειραματισμό με την κίνηση και την αλληλεπίδραση. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το όνομα «Archery» δεν ταυτίζεται τελικά με κάτι συγκεκριμένο, διότι είναι μια τεχνική που συνεχώς αλλάζει και μορφοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των χορευτών.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρή ή μεγάλη εμπειρία στις πολεμικές τέχνες, στο χορό αλλά και σε άλλες μορφές κίνησης.

 

“The right art is purposeless, aimless. The more obstinately you try to learn how to shoot the arrow for the sake of hitting the goal, the less you will succeed in the one and the further the other will recede. What stands in your way is that you have a much too willful will. You think that what you do not do yourself does not happen.”
- Eugen Herrigel


Ενημέρωση: 23-09-2014 14:28ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Modulor Dance Space

Facebook

 
Loading Facebook ...


Ενημερωθείτε για τα νέα και τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας