Μπαλλέτο για Παιδιά

Μπαλλέτο για Παιδιά

Τρίτη

  • Μαμουρέλη Δέσποινα

Πέμπτη

  • Μαμουρέλη Δέσποινα

Για παιδιά από έξι χρόνων

Το μάθημα του κλασικού μπαλλέτου προτείνεται ως ιδανική άσκηση για τα μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που ακόμη δεν έχουν αναπτύξει πλήρως το σκελετικό σύστημα, διαθέτουν ελαστικότητα στους μυς και τους συνδέσμους, στοιχείο που τους δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουν το εύρος των κινήσεων και να αποκτήσουν σωστή στάση του σώματος.

Το μάθημα βασίζεται στη ρώσικη μέθοδο «Βαγκάνοβα» και έχει στόχο την εισαγωγή των παιδιών στην κινησιολογική αγωγή μέσω συνδυασμών ασκήσεων στη μπάρα, στo κέντρο και στο πάτωμα και ρυθμικών ασκήσεων στο κέντρο. Επίσης κύρια επιδίωξη του μαθήματος είναι η έκφραση της εσωτερικότητας των παιδιών και της δημιουργικής τους φαντασίας μέσω του χορού, του αυτοσχεδιασμού και της ελεύθερης κίνησης. Όπως έχει αποδειχτεί τα οφέλη του κλασικού χορού για τα παιδιά είναι πολλαπλά σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο: ευλυγισία, κινητοποίηση όλων των μυϊκών ομάδων με επίκεντρο το κρίσιμο τμήμα της κοιλιάς-μέσης (οι μύες που κρατούν και σταθεροποιούν όλο τον κορμό), αυτοπεποίθηση και ψυχική εκτόνωση, ανάπτυξη συνδυαστικής ικανότητας, μουσικότητας και ρυθμικότητας. Ο κλασικός χορός θεωρείται επίσης από τις πιο καλές ασκήσεις για την αντιμετώπιση της πλατυποδίας, της σκολίωσης, της κύφωσης και της λόρδωσης, παθήσεις που συχνά εμφανίζουν τα παιδιά σε μικρή ηλικία. Η δασκάλα μπαλλέτου καταγράφει διαρκώς την πρόοδο των μικρών μαθητών και ενημερώνει τους γονείς.

Στο τέλος της χρονιάς, γονείς και φίλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ζωντανή παρουσίαση των μικρών μαθητών που γίνεται στην αίθουσα της σχολής. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και τελειώνει τέλος Ιουνίου, ενώ η σχολή κλείνει τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για δύο περίπου εβδομάδες και δεν λειτουργεί στις εθνικές εορτές και τις σχολικές αργίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ημερομηνίες λειτουργίας της σχολής, δείτε το Πρόγραμμα.


Μαμουρέλη Δέσποινα

Τι φοράμε;
Τα κορίτσια να φορούν καλσόν, κορμάκι και μαλακά παπουτσάκια χορού. Τα αγόρια να φοράνε t-shirt, κολάν ή σορτσάκι και παπουτσάκια χορού.