Μπαλλέτο για Νήπια

Μπαλλέτο για Νήπια

Δευτερα

  • Μαμουρέλη Δέσποινα

  • Μαμουρέλη Δέσποινα

  • Μαμουρέλη Δέσποινα

Τρίτη

  • Μαμουρέλη Δέσποινα

Για παιδιά από 4 έως 6 ετών

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 6 χρόνων, που κατά κύριο λόγο δεν είχαν ξανά επαφή με το χορό. Η δασκάλα βοηθά τα παιδιά χρησιμοποιώντας το παιχνίδι και τη μουσικοκινητική αγωγή, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλασικό χορό, να δουλέψουν τους μύες του σώματος και να αναπνέουν σωστά. Ο χορός βοηθάει τα παιδιά σε αυτήν την πολύ μικρή ηλικία να εκφράσουν την εσωτερικότητά τους για πρώτη φορά και να αναπτύξουν δημιουργικά τη φαντασία τους. Ειδικότερα, ο κλασικός χορός θεωρείται από τις καλύτερες ασκήσεις για την αντιμετώπιση της πλατυποδίας, της σκολίωσης, της κύφωσης και της λόρδωσης, παθήσεις που συχνά εμφανίζουν τα παιδιά σε μικρή ηλικία και βοηθά στην απόκτηση σωστής στάσης του σώματος. Η δασκάλα του μπαλλέτου καταγράφει διαρκώς την πρόοδο των μικρών μαθητών και ενημερώνει τους γονείς.

Στο τέλος της χρονιάς, γονείς και φίλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ζωντανή παρουσίαση των μικρών μαθητών που γίνεται στην αίθουσα της σχολής. Το διδακτικό έτος αρχίζει στα μέσα Σεπτεμβρίου και τελειώνει τέλος Ιουνίου, ενώ η σχολή κλείνει τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για δύο περίπου εβδομάδες και δεν λειτουργεί στις εθνικές εορτές και τις σχολικές αργίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ημερομηνίες λειτουργίας της σχολής, δείτε το Πρόγραμμα.


Μαμουρέλη Δέσποινα

Τι φοράμε;
Τα κορίτσια να φορούν καλσόν, κορμάκι και μαλακά παπουτσάκια χορού. Τα αγόρια να φοράνε t-shirt, κολάν ή σορτσάκι και παπουτσάκια χορού.