Δροσσοπούλου

Κωνσταντίνα Δροσοπούλου

Μουσική, κίνηση, έκφραση του σώματος στην καθημερινότητα και μέσα από τον χορό, στόχος της Κωσταντίνας είναι να μεταδίδει την ισσοροπία μέσω της πολύπλευρης εξέλιξης του ατόμου. Στο σημείο αυτό έφτασε μέσα από μια διαδρομή όπου ο ρυθμός σε κάθε κίνηση έπαιξε/παίζει κεντρικό ρόλο. Η ιστορία της με τον χορό ξεκίνησε με το μπαλέτο, εξερευνόντας την αρμονική κίνηση μέσα από τον ρυθμό με μια ομάδα μικρών χορευτών. Ακολούθησε σπουδές στη μουσική Ακαδημία της Σόφιας Pancho Vladigerof όπου απέκτησε πτυχίο στην τεχνική/παιδαγωγική μπαλέτου.

Το ενδιαφέρον της για την εξέλιξη του σώματος την οδήγησαν στη συνέχιση των σπουδών στη μέθοδο pilates στη σχολή Εβίτα Ηλιοπούλου όπου εργάστηκε για 4 χρόνια αποκτώντας πιστοποίηση. Έτσι βρέθηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης όπου εξειδικεύτηκε στο power pilates. Καθώς αυτά δεν καταπράυναν την περιέργειά της – ένα ταξίδι στην Βραζιλία και οι ρυθμοί του berimbau αποδήχτηκαν ιδανικοί πειρασμοί για να επιλέξει μαθήματα capoeira στην επιστροφή της στην Ελλάδα. Τώρα τα Σάββατα την συνεπαίρνει ο ρυθμός της samba η οποία διδάσκεται στη σχολή της, καθώς και εμβαθύνει τον δεσμό της ψυχικής και σωματικής αρμονίας μέσα από τον διαλογισμό μέσω των ασκήσεων της yoga.

Το 2006 με την Φρόσω άνοιξε τη σχολή Modulor. Αγαπημένες της ημέρες ήταν εκείνες όπου έθεσε τις βάσεις για μικρούς καλλιτέχνες μύωντας τους για δύο χρόνια στα μυστικά της έκφρασης και της αρμονίας του σώματος μέσα από το μπαλέτο.
Η εξέλιξη των γνώσεων της συνεχίζεται, με την μετάδοση των γνώσεων της στο pilates και στην προτροπή της εξέλιξης των μαθητών της σε άλλες τέχνες, καθώς στη σχολή μπορεί κανείς να ακολουθούσει μαθήματα χορού, yoga, capoeira κτλ.
Η Κωνσταντίνα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Σωματείου Μεθόδου Pilates.